Premi Joan Planas

El mes de Juny de l’any 2011 la Junta Directiva del BM la Roca va aprovar en sessió ordinària la creació del premi honorífic “Joan Planas” per reconèixer l’esforç de les persones que treballen incansablement pel club, i que són el verdader motor i vida de la nostra entitat.

Aquest premi porta el nom del qui va ser vicepresident,  Joan Planas, el qual va dedicar 50 anys a treballar pel BM la Roca, i ens va deixar al mes de Març de 2011. En Joan va ser una d’aquestes persones incansables que de mica en mica va fer créixer l’handbol al municipi (començant com a jugador a la dècada dels 50 i passant per molts càrrecs dins del club, com delegat, vocal i finalment vicepresident de la nostre entitat).

Aquest  premi té caràcter anual i s’entregarà coincidint amb el sopar de Final de Temporada que organitza  el club al mes de Juny.

La primera edició es lliura a Jaume Borrell Brachs en reconeixament a la seva llarga trajectòria al nostre club. Va formar part dels primers equips base com a jugador per després demostrar la seva implicació com a entrenador, ensenyant sempre a equips de la base. 

L'edició del 2012 es premia el treball i l'esforç  de Esteban Antequera.

Durant una carrera esportiva excepcional, fins arribar a liderar el primer equip masculí (1ª Nacional) ha demostrat que el treball i l'esforç són valors imprescindibles del nostre esport i que ell personifica induscutiblament. 

L’edició del 2013 és la primera vegada en que el premi el guanya un dels nostres equips. Ens referim al Lliga Catalana Masculí. Es reconeix el treball esportiu i humà d’un grup que després de veure com l’equip ascendit per mèrits pròpis a Divisió d’Honor B, injustament se’l rebaixava dues categories per qüestions econòmiques, van decidir quedar-se tots un any més al club per intentar pujar l’equip al lloc on li pertocava, a Primera Nacional. Fita que aquest grup amb el seu esforç, ho va fer realitat al mateix any al pavelló roquerol i guanyat tots els partits de lliga i de fases.

L'edició del 2014 es premia el treball i la dedicació al club de la Teresa Bufí. Va començar sent la delegada del Primera Catalana fins arribar al primer equip del club (Primera Nacional) on sempre s'ha fet valer, treball incansablement pels seus jugadors. Va formar part del cos tècnic que va a assolir dues vegades l'ascens a Divisió d'honor B (2012 i 2014). També es va convertir en una de les primeres directives del nostre club. 

L'edició del 2015 és la primera que es premia a dues persones, degut al gran nombre de vots realitzats per la gent del club.

El primer premiat és Joan Carles Planas, tècnic que porta més anys al club. El premi agraeix la seva feina de 20 anys de delegat, a més de la seva tasca per guardar tota la documentació relacionada amb el club i la creació de l'arxiu històric de l'entitat. Un home de club! 

El segon premiat és el Dr Jaume Escoda, un reconeixement cap al metge del club, que porta molts anys a l'entitat, treballant i preocupant-se de les lesions de tots els jugadors i jugadores. Demostrant una gran implicació amb el BM La Roca, col·laborant amb tots les activitat que se li va demanar ajuda.  

L'edició de 2016 es  premia la constància i entrega de Javier López Reche, un dels entrenadors que porta més anys al club. Va començar entrenar els juvenils de l'entitat als anys 90, tot compaginant-ho amb una col·laboració al primer equip (era uns dels tècnics quan es va pujar a Nacional el 1994). Posteriorment es va dedicar a la base del club tot entrenant cadets, infantils i els mes petits de la casa. Amb els anys va canviar els equips masculins pels femenins portant-los a Campionats d'Espanya.

L’edició de 2017, és un homenatge a Sebastià Borrell. Parlar del BM la Roca és parlar d’ell, una de les ànimes del club que porta molts anys treballant i solucionant els problemes que hi ha al dia a dia. Va començar a ser jugador de les primeres bases que es van crear als anys 60 fins arribar  a jugar al primer equip. Una vegada retirat com a jugador va esdevenir directiu de la nostre entitat ocupant diferents càrrecs: vocal, secretari. I sempre volent fer un club millor i fer l’evolució vers el futur amb idees com la Fundació Handbol Roquerol.

L’edició de 2018, es premia a un home de club, Josep Oriol Catafal, “Piol”, el capità del Nacional. Va començar com jugador als primers anys 90 dels equips més petits de la base, posteriorment  va anar passant per totes les categories fins arribar al primer equip del club i amb els anys esdevenir capità. Treballador incansable amb un gran compromís, dedicació i defensor ferm dels valors que transmet l’equip i el club.

L’edició de 2019 es premia a Marc Sánchez per tot el seu recorregut al club, ja que amb 21 anys al BM la Roca, va ser jugador de base, sent component de l’equip Cadet Masculí, que va assolir el Campionat d’Espanya per primera vegada a la nostra entitat. Amb els anys va arribar al primer equip, jugant a Divisió Plata. També es va reconèixer la seva feina com a entrenador d’equips de base i la formació técnica de jugadors.

L'edició del 2022 premia a Ramon Plans per agraïr totes les tasques que ha hagut d'exercir (coordinador, Entrenador del Nacional, entrenador del Plata femení, entrenador de base, ...) sense tenir mai una resposta negativa i sempre pensar en el bé i millr funcionament del club.