Història

El que es podria considerar com a moment oficial del naixement de l’Handbol a la Roca del Vallès, prové de l’any 1953. No hi ha dubte que el concepte d’aquell moment no es pot comparar amb la situació actual. En realitat es tractava d’un grup de persones amb la ferma intenció d’arrelar al municipi, un esport fins llavors desconegut i amb l’ombra del futbol.
Però també és cert que els motius que els van impulsar, en essència no deixen de ser els mateixos que els de tots aquells al llarg de la nostra història.

Aviat el BM la Roca va tenir clar que havia de fer-se un lloc en el seu àmbit, no sense dificultats ni moments crítics, l’handbol a La Roca va començar a prendre forma. 

Dos anys després de la seva fundació es van construir les graderies al voltant de la pista i és que l’interès de molts seguidors que presenciaven els partits diumenge rere diumenge, sens dubte ho feia necessàri. D’aquesta manera va quedar constituïda la que va ser durant molts anys la pista descoberta.

A nivell esportiu, la temporada 71-72 el Bm La Roca accedia a la Primera Catalana i es proclamava campió de la Copa Catalana, tot un repte en el seu moment. 

el fet més important dut a terme per tracter d’assegurar el futur del club va prendre forma la temporada 1982-83. Amb la creació de l’escola esportiva del club, que en aquell moment disposava d’un equip Sènior masculí a Primera Catalana i un de juvenil, ampliant el planter amb cinc equips més amb la finalitat d’aconseguir la consolidació del mateix. S’entén que els èxits passen a formar una bona pedrera on pugui, en un futur, sorgir jugadors de qualitat.  

Un dels obstacles més grans era el no comptar amb una pista de joc adequada a la pràctica de l’handbol. Amb aquesta finalitat, l’any 1970 es va construir el primer pavelló cobert de la localitat, llavors un pati de terra, gràcies a l’esforç i  a la col·laboració de moltes persones que van entendre la necessitat de donar aquest pas per tal de poder continuar amb la tasca encertada. 

A la fi  dels 80 i inici dels 90 el club es va consoidar en el món de l’handbol per l’alt nivell competitiu de tots els seus equips i per l’ascens de l’equip a Primera Nacional l’any 94.

Amb l’arribada del nou mil·lenni han arribat nous triomfs dels equips de base i molts jugadors del club passen a formar part de les seleccions catalanes. El 2008 es va inaugurar el nou pavelló poliesportiu, complimentant el vell pavelló. El mateix 2008 el cadet masculí es proclama campió d’Espanya i a partir d’aquí, totes les categories es classifiquen constantment a les fases finals estatals, on passegen l’escut roquerol a totes parts d’Espanya deixant rastre del bon treball. La temporada 2011-2012 el primer equip es proclama campió del grup C de la Primera Nacional Estatal i després de realitzar dues fases d’ascens, assoleixen l’accés a Divisió d’Honor B, després de molts i molts anys d’intents. Seguidament, després de renunciar a aquesta divisió, la Federació Espanyola sanciona al club roquerol en el descens administratiu de dues categories deixant el BM la Roca recalat a la Lliga Catalana. L’any següent, després de fer una temporada històrica, guanyant tots els partits de lliga (26) i el 3 de la fase d’ascens que es va realitzar a la Roca. L’actual temporada 2013-14 el primer equip masculí, format àmpliament per jugadors creats al planter roquerol (16 de 20) disputarà la Primera Nacional, al grup D, íntegrament format per equips catalans i el primer equip femení disputarà la Divisió d’Honor Plata, després d’acceptar la proposta de la Federació Espanyola.